Witam.
Centralka NEOGSM-IP .Wykupiłem licencję dożywotnią i wszystko było OK.Niestety w telefonie na którym było wsio OK uszkodziłem wyświetlacz.W tej chwili próbuję zalogować się na innym telefonie,na którym miałem już zainstalowaną appkę ropama,ale nie jestem pewien czy kiedykolwiek ją na tym telefonie uruchamiałem.
Połączyłem się przez neo....menager - USB- z centralką i zeskanowałem kod kreskowy do swojego telefonu celem pobrania aktualnych ustawień.Wszystko przepisało się jak trzeba,ale przy próbie logowania wyskakuje komunikat - LOGOWANIE Usługa ropambridge nie jest aktywna - czy chce aktywować.Po potwierdzeniu OK pokazuje się okienko z możliwością wykupienia licencji.Próbuję też wejść z aplikacji w AKTYWACJA ROPAM BRIDGE sms i chce wysyłać sms o treści deviceup,ale też nie ma żadnej reakcji.
Zauważyłem też ,że NEO GSM-IP nie ma w opcjach online połączenia z ROPAMBRIDGE. Przy wczorajszych próbach łaczenia ,wieczorem przez ok 30 min pokazało się ,że jest połaczenie z ropambridge.
W czym jest problem,jaka jest procedura w tym przypadku.Licencja jest dopisana do konta google,co to oznacza?czy mam być w tym momencie w telefonie zalogowany na google?Jeżeli tak,to też tak uczyniłem.
...dzwoniłem dziś do Ropam i powiedziano mi ,że powinienem odinstalować appkę i zainstalować od nowa.Tak też uczyniłem ,ale to nic nie pomogło.