Autor Wątek: Uzbrojenie rozbrojenie BasiGSM  (Przeczytany 2914 razy)

cava

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 4
Uzbrojenie rozbrojenie BasiGSM
« dnia: Wrzesień 17, 2013, 14:57:17 »
Witam, mam pytanie co do modułu BasicGSM, jestem jego świeżym posiadaczem, będzie on u mnie skonfigurowany jako mini centralka alarmowa w domku letniskowym, ma tylko pytanie, czy jest możliwość jago uzbrajania/rozbrajania za pomocą kodu sms lub RopamDroid, czy tylko poprzez blokowanie wejść moge \"rozbroić\" system?

RobertH

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1045
    • Ochrona i automatyka dla domu.
Uzbrojenie rozbrojenie BasiGSM
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 17, 2013, 23:33:33 »
BasicGSM nie ma funkcji centrali alarmowej więc nie można w nim wygenerować czuwania (dozoru) a co za tym idzie alarmu. Wszystkie wejścia mają typ INFO, polaryzacja NO lu NC.

cava

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 4
Uzbrojenie rozbrojenie BasiGSM
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 18, 2013, 08:48:25 »
Wiem że BasicGSm, nie jest dedykowaną centralą alarmową, chciałem tylko praktycznej porady, czy w ten sposób najlepiej \"rozbroić\" moduł??

RobertH

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1045
    • Ochrona i automatyka dla domu.
Uzbrojenie rozbrojenie BasiGSM
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 18, 2013, 20:41:26 »
Jeżeli blokada wejść tj. brak ich reakcji i transmisji Panu wystarcza to wszystko jest sprawą umowną.
Najbardziej intuicyjne i z wizualizacją blokowanie wejść jest aplikacji RopamDroid.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 18, 2013, 20:42:38 wysłana przez roberth »

anusia

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 3
Uzbrojenie rozbrojenie BasiGSM
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 18, 2013, 22:14:56 »
Panie Robercie dziekuje za potwierdzenie,
co do RopamDroid to był jeden z powodów dla których wybrałem Wasz produkt, zamiast innych o podobnych funkcjach, niestety nie działa on u mnie, tzn. mam odpowiedź BasicGSM na zapytanie o stan następujące:
cl13/09/17 20:06hd1fv1.4is00000000os0000ti17uz13.8Vai0 mVst03nl322oa000fts0064as00002710
czyli jak w temacie:
http://www.ropam.com.pl/forum/comments.php?DiscussionID=62&page=1#Item_0
Moj telefon to Samsung Galaxy S3 Android 4.1.2

RobertH

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1045
    • Ochrona i automatyka dla domu.
Uzbrojenie rozbrojenie BasiGSM
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 19, 2013, 14:06:07 »
RopamDroid był testowany na 3 telefonach z Android 4.1.2 (HTC i Sony) i nie mieliśmy problemów.
Brak możliwości odczytu SMS-a przez RopamDroid pojawia się tylko wtedy gdy na telefonie są inne usługi, które przechwytują/odczytują SMS-y.
Na telefonach ze zgodnym API 4.2.1 usługa i app działa poprawnie.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 20, 2013, 14:13:40 wysłana przez roberth »